Setkání s Dianou Phipps Sternbergovou


Dana Huňátová

Příběh výrazné osobnosti starého českého rodu na pozadí moderních dějin

Životopisný příběh Diany Phipps Sternbergové se odehrává na pozadí pestrého dějinného i společenského vývoje od poloviny minulého století až do dnešních dní. Faktograficky velmi zajímavé dílo seznamuje čtenáře s výraznou osobností slovutného českého rodu Sternbergů. Příjemně čtivou formou nás autorka provází úryvky Dianina života během dramatických desetiletí 20. století.

Zámky Zásmuky a Častolovice za války zabrali němečtí okupanti, a v roce 1948 je znárodnili komunisté. Před komunistickou represí se rodině podařilo uprchnout přes Paříž do Spojených států a odtud pak na Jamajku. Před návratem do Prahy žila Diana v Londýně, prosadila se zde jako interiérová designérka, publikovala časopisecky i knižně, zařizovala interiéry známým osobnostem a poznala řadu zajímavých přátel.

V knize se dočteme o stručné historii obou zámků i o tom, jak s nimi komunistický režim zacházel. Jakmile byl rodový majetek Sternbergů Dianě v restituci v roce 1992 navrácen, ihned zahájila nákladné rekonstrukce. Jejich rozsah, jak popisuje autorka ve dvou závěrečných kapitolách, byl značný, ale Dianu to neodradilo. Zámku Častolovice dokázala vrátit jeho kouzlo a eleganci, na zámku Zásmuky ještě probíhá rekonstrukce interiéru.

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
V prodeji

Sternbergové

Sternbergové
čítanka

Abychom pochopili význam a vliv tohoto starobylého rodu, musíme se ponořit hlouběji do historie. Z celé plejády úspěšných šternberských hrabat jsem vybrala jen několik, abych na jejich kariéře ukázala, jak byli nesmírně vzdělaní a pracovití.

Číst více

Rozhovor s Danou Huňátovou, které právě vychází nová kniha – „Setkání s Dianou Phipps Sternbergovou“

Rozhovor s Danou Huňátovou, které právě vychází nová kniha – „Setkání s Dianou Phipps Sternbergovou“
rozhovory

Dana Huňátová působila od 11. 12. 1989 jako vedoucí kabinetu prvního postkomunistického ministra zahraničí, do 10. 12. 1989 disidenta, Jiřího Dienstsbiera. V knižní reportáži „Sametová diplomacie“ vzpomíná na to, jak Václav Havel a Jiří Dienstbier vytvářeli nezávislou československou zahraniční politiku a jaké skvělé renomé naše země ve světě v té době měla. V letech 1992–2014 byla velvyslankyní ve Finsku, Egyptě a Malajsii a generální konzulkou v Chicagu. Svoje zkušenosti a zážitky popsala v knize „Matka diplomatka“. Její poslední knihou je „Setkání s Dianou Phipps Sternbergovou“.

Číst více
Podobné

detailní informace

Počet stran 152
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 02.05.2022
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,341 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076623057
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.