Virtuální svět, skutečná nenávist. Šestý případ Cormorana Strika a Robin Ellacottové.

Když do detektivní kanceláře vpadne rozrušená Edie Ledwellová, Robin Ellacottová neví, co si o nečekané návštěvě myslet. Spoluautorku animovaného seriálu Černočerné srdce prý neustále pronásleduje internetový uživatel s přezdívkou Anomie. Robin usoudí, že jí nemůže nijak pomoct, a vše pustí z hlavy. Za pár týdnů však přijde šok – mladou ženu totiž kdosi zavraždil na hřbitově Highgate, kde se celý seriál odehrává. Robin a Cormoran Strike se pouštějí do pátrání… a brzy objeví zcela nové podoby zla.

„Mimořádně zdařilý současný kriminální román, který poukazuje na mnohé negativní aspekty sociálních médií  a on-line. Zároveň se autorka dobře vypořádala s problémem, kterým si sama musela projít.“

čtenář z Goodreads

"Varovný příběh o vlivu virtuálního světa na životy skutečných lidí."

Guardian

Číst více
899,00 Kč doporučená cena
V prodeji

detailní informace

Počet stran 1152
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 05.02.2024
Formát 145x205 mm
Hmotnost 1,19 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 6
Původní název Ink Black Heart
Původní jazyk angličtina
Překladatel David Petrů
EAN 9788076625853
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Recenze

magazin.aktualne.cz - Vražda na hřbitově, pronásledování na síti. Nová detektivka Rowlingové nutí číst dál


"Anomie. Stav, ve kterém přestávají platit pravidla a vytrácí se veškerá morálka. V dlouho očekávané novince Roberta Galbraitha alias J. K. Rowlingové je to nejen leitmotiv vyprávění, ale také přezdívka klíčové postavy. Dvojici detektivů kniha zavádí na okraj společnosti, do hned několika líhní nenávisti. Dlouho je tam nechává zmatené, napjaté a nakonec trochu zaskočené. Stejně jako čtenáře."

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.