Naše matka


Karin Smirnoff

i Připravujeme

Společenství neodpouští. Pokračování švédské literární senzace Můj bratr.

Jana a její bratr zdědí po matčině smrti dům ve vesnici Kukkojärvi. Brzy si uvědomí, že život zde je úplně jiný a prorostlý přísnými náboženskými pravidly. Kdo se jim nepodřídí, toho komunita vyvrhne. Bratra vesnické společenství s početnými rodinami až hypnoticky přitahuje – a učaruje mu i všudypřítomná mužská nadřazenost. Jana se snaží vzdorovat a zároveň ukončit svůj destruktivní vztah. Když se však spřátelí se svou stejně starou sestřenicí, její manžel, pastor, to nese velice nelibě… Schyluje se k bouři.

Karin Smirnoff je švédská spisovatelka, původně pracovala jako novinářka, ale pak se rozhodla změnit obor a koupila dřevařskou firmu v severním Švédsku. Později vystudovala literární akademii při univerzitě v Lundu a právě v té době začala psát trilogii s hlavní hrdinkou Janou Kippovou, jejíž děj se odehrává ve vesnici nedaleko autorčina rodiště v Umea.

Tato trilogie je ceněna jak čtenáři, tak kritiky pro svou literární kvalitu. Rodinné drama vypráví o skrytých traumatech, boji se závislostmi a touze někam patřit. Na osudech Kippových líčených se syrovou něhou a jedinečným jazykem autorka odhaluje kruté lidské pohnutky v celé jejich bolestné obnaženosti. Boří přitom nejen pravidla gramatiky.

Karin Smirnoff se rovněž stala autorkou pro pokračování bestsellerové série Milénium.

Číst více
449,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

další tituly z řady "Jana Kippo"

detailní informace

Počet stran 360
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 26.08.2024
Formát 130x200 mm
Jazyk čeština
Číslo dílu 2
Řady Jana Kippo
Původní název Vi for upp med mor
Původní jazyk švédština
Překladatel Lucie Olešová
EAN 9788076626966
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

autor knihy

Karin Smirnoff Karin Smirnoff

Karin Smirnoff


Karin Smirnoff je švédská spisovatelka, původně novinářka, ale pracovala také ve dřevařském odvětví. Za studií na literární akademii při univerzitě v Lundu, kam nastoupila až ve středním věku, začala psát trilogii s hlavní hrdinkou Janou Kippovou, jejíž děj se odehrává nedaleko autorčina rodiště na severošvédském venkově. Hned první díl Můj bratr se stal ve Švédsku senzací a byl nominován na prestižní Augustovu cenu za rok 2018. Celá trilogie je ceněna jak čtenáři, tak kritiky za svou literární kvalitu. Rodinné drama vypráví o skrytých traumatech, boji se závislostmi a touze někam patřit. V roce 2021 bylo oficiálně oznámeno, že se Karin Smirnoff stává další autorkou pro pokračování bestsellerové série Milénium.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.