Dopisy astrofyzika


Neil deGrasse Tyson

Pohled na svět z kosmické perspektivy jednoho z předních astrofyziků současnosti

Vlivný americký astrofyzik Neil deGrasse Tyson je proslulý svými zanícenými, fundovanými a jasně formulovanými názory na stav současné vědy a fungování vesmíru. Díky tomu má na svých sociálních sítích ohromnou fanouškovskou základnu, se kterou již po mnoho let velmi často a úzce komunikuje.

V této knize zveřejňuje soukromou korespondenci s lidmi z celého světa, kteří ho oslovili při hledání odpovědí na nejrozmanitější otázky (nejen) kosmologie. V souboru 101 pečlivě vybraných dopisů a svých reakcí otevírá širokou škálu témat o vědě, náboženství, filozofii, životě, ale také třeba o fenoménu UFO nebo trpasličí planetě Pluto, o jejíž vyřazení ze seznamu planet Sluneční soustavy usiloval.

Dopisy astrofyzika jsou dosud nejotevřenější a nejupřímnější autorovou knihou – jejím prostřednictvím nahlédneme do zcela nové, osobní dimenze autorova pátrání po našem místě ve vesmíru.

Neil deGrasse Tyson (1958), astrofyzik v Americkém přírodovědném muzeu, vedoucí centra Fredericka P. Roseho v Haydenově planetáriu, se narodil ve stejném roce, jako byla založena NASA. Vystudoval fyziku na Harvardu, astronomii na University of Texas a astrofyziku na Columbia University a Princeton University. Moderuje mimořádně úspěšný rozhlasový a televizní pořad StarTalk, který byl nominovaný na cenu Emmy. V roce 2017 obdržel medaili Stephena Hawkinga za vědu. Je autorem velmi úspěšných knih Astrofyzika pro lidi ve spěchu, Smrt v podání černé díry, Komplic ve válce: Tiché spojenectví mezi astrofyzikou a vojenstvím.

Číst více
369,00 Kč doporučená cena
V prodeji
Naposledy prohlížené

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.