Konec světa, tak jak ho známe


Erlend Loe

Erlend Loe v novém románu o Dopplerovi a jeho věrném losím průvodci Bongovi ukazuje skvělou formu.

Doppler je zpátky. Potřetí a naposledy. Po mnoha letech strávených v hlubokých opuštěných lesích si uvědomí, že má rodinu. Losa Bonga umístí do útulku pro jelení zvěř a putuje zpátky do Osla. Pevně rozhodnut vrátit se k normálnímu životu se těší na shledání s manželkou a dětmi, jenže jejich dům ve vilové čtvrti vypadá cize. Je natřený na modro a na poštovní schránce je pod jménem Dopplerovy ženy uvedeno ještě jedno jméno: Egil Hegel. Jak se zakrátko ukáže, je dotyčný krasavec a sportovec, podporuje dvě adoptované děti v Kolumbii a Bangladéši, a ke všemu vydělává přes sedmdesát tisíc měsíčně. Jak moc sympatický může člověk vůbec být? klade si zdrcený Doppler otázku. Ačkoli si původně myslel, že už dosáhl dna, jeho utrpení sotva začalo. Velké finále při hledání sebe samého na něj teprve čeká.

I v závěrečném dílu volné trilogie prokazuje Erlend Loe své vypravěčské umění, a tak se můžeme opět těšit na jeho suchý humor a naprosto absurdní situace.

Číst více
249,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

další tituly z řady "Doppler"

detailní informace

Počet stran 280
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 04.06.2018
Formát 130x200 mm
Hmotnost 0,476 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 3
Řady Doppler
Původní název Slutten pa verden slik vi kjenner den
Původní jazyk norština
EAN 9788074736766
Věk od 15
Edice Fleet
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

Recenze

iliteratura.cz - Konec světa tak, jak ho známe, Barbora Grečnerová


„…Norský humorista Erlend Loe uzavírá svou úspěšnou trilogii vskutku velkolepě. Bláznivá jízda napříč fenomény současnosti – od sociálních sítí po kancelářské open spacy – nastoluje mezi řádky otázku, zda se dnešní svět ubírá tím správným směrem…“

autor knihy

Erlend Loe Erlend Loe

Erlend Loe


Loe bývá označován za nejvýznamnějšího představitele tzv. nového naivismu, směru, který se objevil v norské literatuře v posledním desetiletí dvacátého století jako reakce na přeestetizování literatury. Je jednou z nejvýraznějších osobností současné norské literární scény. Vekou oblibu mezi čtenáři mu vynesla jeho trilogie o Dopplerovi. Autor za svou tvorbu obdržel řadu prestižních ocenění.

Zobrazit profil autora

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.