Průvodce světem současného umění


Alistair Hicks

Průvodce pro každého, kdo chce získat přehled o nejrůznějších trendech současného světa umění

Alistair Hicks vyjadřuje v Průvodci světem současného umění přesvědčení, že bychom se v dnešním uměleckém světě neměli spoléhat na názory jediného kurátora, kritika či obchodníka s uměním, a ukazuje nám, že budeme-li naslouchat samotným umělcům, budeme za to bohatě odměněni. V knize rozdělené do čtyř částí podle geografických oblastí autor shrnuje své poznávání současného umění a radí nám, jak objevit vlastní kompas, jenž nás navede k dílům, jejichž poselství nás nejvíce osloví. Jeho úvahy doplňují výňatky z rozhovorů s odlišnými umělci.

Hicksův přístup dokládá, že se umělci jednadvacátého století zabývají povětšinou univerzálními tématy: autor zjišťuje, že stále se zrychlující komunikaci vyvažuje odpor vůči globalizaci, že umění je sice mnohými vnímáno jako zboží, ale přesto neztrácí regenerační účinky, a že navzdory sílící důvěře v média, jejichž škála se stále rozšiřuje, umělci často hledají prosté příběhy, které se dostanou k většímu počtu diváků a změní jejich životy k lepšímu.

Prohlédněte si umělecké dílo, naslouchejte umělci a důvěřujte svým reakcím. Průvodce světem současného umění vám ukáže, jak se zorientovat ve složitém labyrintu současné umělecké tvorby a rozplést záludnosti dnešního uměleckého světa.

Číst více
399,00 Kč doporučená cena
Nedostupné

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.