Michal Stehlík


Michal Stehlík (1976) je český historik a slovakista. Zabývá se především českými dějinami 20. století. V letech 2006 až 2014 byl děkanem Filosofické fakulty UK, od ledna 2024 ředitelem Památníku národního písemnictví. Je autorem řady publikací, například Babické vraždy 1951 (Academia 2016), Krok do propasti. 37 příběhů roku 1937 (Academia 2019). S Martinem Gromanem natáčí populární podcast Přepište dějiny. Je autorem knižního rozhovoru se slovenským diplomatem a politikem Rudolfem Chmelem Střední Evropa mezi ideou a realitou (Národní Muzeum 2021).

Související akce a aktuality:

Kniha rozhovorů a polemik „Pěticípá totalita“

Kniha rozhovorů a polemik „Pěticípá totalita“
rozhovory
Stoleté výročí založení KSČ v květnu 1921 určitě vybízí k tomu, abychom si položili otázky vztahující se k minulosti, současnosti, a i budoucnosti. Nějaké odpovědi je možné nalézt v knize rozhovorů a polemik „Pěticípá totalita“ Část rozhovoru s publicistou, bývalým senátorem a poslancem Evropského parlamentu Jaromírem Štětinou zde dáváme jako ukázku:

newsletter Kniha Zlín

Zajímá Vás, jaké novinky právě vychází a co se děje v knižním světě? Přihlášením k odběru našich e-mailových novinek souhlasíte se zpracováním osobních údajů.